Veckans visdomsord (snarare månadens)

De som fördömer utveckling kanske borde återgå till att vara amöbor.

X)

Ett Visdomens Post Scriptum: Gå gärna in på ekohumanist.blogg.se/solregn

And yet again - FRA

Ja, varför?

SERIÖST?!

Fyra nuvarande ledamöter för Folkpartiet. Det var allt som behövdes för att FRA-lagen skulle röstats ner. Men nej, endast en var modig nog. En kunde inte bestämma sig. Och två var fega, för att sedan hyckla sig genom att kritisera den efter ett förbannat, jäkla jakande. Birgitta Ohlsson och Maria Lundqvist-Brömster, två mycket inte förtjusande damer, röstade ja till lagen, för att sedan medverka på en debattartikel tillsammans med fem andra folkpartister om nackdelarna med en avlyssningslag. Hur i hela helvete rättfärdigar de det?

Tyckte dock att artikeln var bra - http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=804272

Piss och pest och senapsgas.

Bloggskit

Varför har jag en blogg? Jag hatar egentligen bloggkulturen. Det är ungefär som att fördöma yttrandefriheten i en insändare i tidningen - dvs. att det är puckat.
Nu har jag tagit bort inlägget om den söta tanten, för jag insåg att om jag skulle kunna publicera mina åsikter om detta ämne, kunde jag tyvärr inte ha den artikeln med på min blogg.
Varför skapar alla en blogg? Det är ungefär som en offentlig och ytlig dagbok. Men varför i hela friden skulle någon vilja läsa om vad jag åt till frukost (för att citera Sarah)? Det känns lite som om hälften av alla de bloggar som finns handlar om "mode, shopping och mitt liv". Fan, vad jag hatar det! Vad fan är mode? USCH! Gå och dö. (Ojdå, mode också :P)
Ta till exempel Blondinbella. Varför intresserar det folk att hon åt middag häromdagen? Hon säger att hon är med i MUF och går på möten, men hör man henne någonsin uttrycka en åsikt som inte har med läppglans eller armband att göra? Sarah berättade att hon hade sett ett debattprogram om konsumtion, där hon hade varit med (tror jag?) och det enda hon hade sagt var väl något i stil med "Men det är ju så roligt att shoppa!". Har jag rätt, Sarah? Eller var det Ebba von Sydow? Det känns som om det hade kunnat vara hon också.
Och sedan denna misshandel av språk! Jag spyr när jag läser vissa blogginlägg. Det saknas versaler, punkter är utplacerade helt fel eller är helt enkelt frånvarande, komman har försvunnit ut i tomma intet och folk har seriösa problem med att stava. Och sedan har vi särskrivningen. VARFÖR SKA DET VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT ATT FATTA ATT SVENSKAN INTE ÄR SOM ENGELSKAN, JÄVLA PUNDHUVUDEN!? Man ska alltid utgå från att ord sitter ihop i svenskan. Vad fan kommer att hända med vårt språk? Seriöst. Det kommer att bli obegripligt snart. Och varför ska folk envisas med att inte kunna skilja på de eller dem? "Dom" är det fulaste skrivordet jag vet. Det är talspråkligt, inte till för att skrivas. Men tyvärr utvecklas ju språket. Hade tyckt att det varit roligt om det kunde vara åt ett annat håll. Men snart har språket blivit så enkelt att vi måste göra det svårare. Så är det med språk. Fråga mig. Jag läser fyra språk utöver svenska och engelska. Jag är El Gran Språknörd (fastän jag är tjej - syftar då på "el").

Skit samma. Det här inlägget började om att rata bloggkulturen och övergick till en språklektion.
Men folk kan väl försöka vara lite mer seriösa och börja bry sig lite om vad som händer utanför deras egen bubbla? Det hade varit trevligt. Och lär er skriva, för fan.

RSS 2.0