www.avlyssnat.se


Olja är självmord - världsekonomisk Ragnarök!

Läste precis på www.affarsvarlden.se att en analytiker på Deutsche Bank har sagt att om oljepriset stiger över 200 dollar kommer världsekonomin falla i koma. Och en analytiker på Goldman Sachs har uttalat sig om en prognos, som säger att inom två år kan det lilla, äckliga oljepriset stiga till mellan 150 och 200 dollar per fat. Oljesamarbetet Opec samlades ju i helgen, och det enda landet som var villiga att öka sin produktion var Saudiarabien (nu ska vi ha en mattelektion inom parentes - SaudiARABien = 1, USA (craving for oil) = 10, 1 - 10 = -9 (för att klargöra - Saudiarabien är scared shitless, för USA lär ge sig på dem och säga att de har en odemokratisk regering och börja anklaga dem för innehav av kärnvapen)). Oljepriset lär inte sjunka ändå.
Vad är det då som gör att det stiger? Sitter Arabvärldens, Venezuelas och Norges shejker och gnuggar händerna och skrattar elakt, likt Dr. No? I think not. Börjar oljan ta slut? Njaaa... Då hade det varit en lätt hysteri världen över.
Det beror på lite andra saker. Just nu är dollarn väldigt låg (jubel!) och det resulterar tydligen i högt oljepris. Fråga mig inte varför. Sedan kan det tänkas att det börjar faktiskt komma fram nya alternativ till olja. Okej, olja används till 90% av allt som tillverkas, men alternativa bränslen börjar ju komma ut på marknaden mer och mer, kampanjer för återvinning startas hela tiden, och blablabla. Snart är efterfrågan på olja inte lika stor. Vad ska alla små oljemoguler göra då? Bara sitta och gråta över sina futtiga miljarder? Nej, vet nån vad!

Jag sitter fortfarande spänt och väntar på den världsekonomiska Ragnaröken. Får väl snart börja bunkra upp med en massa konserver, då matpriset lär börja stiga rätt rejält snart. Och kläder. Fast då räcker det ju bara att jag sparar de jag har, eftersom jag äger en garderob för tio personer (sorgligt nog). Och kanske låsa fast min cykel bättre, för när ingen vill köra bil (eller ens kan) och cykelpriserna också stiger, då lär den vara eftertraktad ;)

Köpte tidningen ECOqueen för någon månad sen. Den hade väl en del bra vardagstips och innehöll lite upplysningar. Sedan fanns där en del puckade saker med. De hade en artikel och Leonardo DiCaprio och den var väl läsvärd och så, men irriterade mig enormt på något Leo citerade - det var en amerikansk (figures) miljöexpert och författare som hade sagt:
"When you look at the data, you can get depressed. But if you look at the human heart, you have hope."
Jag blev überförbannad (bra svenska, språknörd) och ville bara kasta ut tidningen genom fönstret. Vadå "the human heart"?! Finns det ens ett sådant?! Det är ju för fan vi som är bovarna i dramat, jäkla dumb-ass! Och medan alla är medvetna om att skiten och problemen existerar, fortsätter vi att köra idiotiska stads-jeepar, flyger kors och tvärs över hela världen och överkonsumerar tills vi drunknar i meningslösa prylar! Jag blir så förbannat trött! Jävla amerikaner. Allt är deras fel. Välfärd, my ass. Jävla puritaner och deras "standard". Vapenlagar och konstitutioner. Hoppas att de dör först i den syndaflod, som lär komma inom kort.

Förlåt att det blev ett jävligt långt inlägg. Det är jobbigt att läsa sådana, jag vet. Och förlåt att jag svär hela tiden.

Veckans visdomsord

Vi är alla hycklare innerst inne.

^^

Oljepriset :)

Jag vet inte om jag är den enda som gläds åt det rekordhöga oljepriset. Enligt Danni är jag både sadist och masochist, så det stämmer väl rätt bra.
Låt mig förklara den där meningen. Nu ligger oljepriset på 140 dollar per fat. Det är jävligt högt - för tio år sedan låg det på tio dollar per fat. Amerikanerna måste - hör och häpna - betala en dollar per liter! Själv pröjsar man 14 spänn för den billigaste skiten. Men om priset stiger till 200 dollar per fat, lär den globala ekonomin kollapsa. För hemligheten bakom välfärd är tydligen relativt billig olja.
JAG VILL SE VAD SOM HÄNDER OM DEN GLOBALA EKONOMIN FALLER SAMMAN. Visst är jag trevlig? Typ kvinnlig Satan med för hög moral, som hon själv inte ens kan följa.
Allting kommer bli så mycket dyrare, och vi måste helt plötsligt sänka vår standard! Hur ska det gå? frågar jag mig.
Kina och Indien har så höga handelsöverskott att de subventionerar oljepriset till den grad att ingen kines eller indier känner av prisökningen. Ja! Två miljarder människor konsumerar olja som en annan dricker mjölk. Och den här jäkla bilen som har (eller ska?) lanserats i Indien - en ful plåtlåda, som kostar 7000 kr. Ska varenda jäkla indier köra bil?
Ohoh, bummer, Western Civilization!

Vem fan är vi att neka dem välfärd egentligen? Det är ju uppenbarligen vårt fel.

Och USA står för 25% av oljekonsumtionen i världen, så än behöver vi inte frukta Fjärran Östern.

FRA - JÄVLA SKIT!

Vad i hela helvete?! Vad fan?!

Nu har förslaget tydligen röstats igenom.

Jävla hycklare. Dubbelmoralister. Arslen.

Storebror ser dig. Och han lär inte försvinna.

Hur fan kan de?!

Borgerlig regering no more. Gå och dö.

Ett land som vill avveckla försvaret. Om man upptäcker ett terrorhot, då? Ska Varbergspolisen rycka ut?

Vad ska man göra nu? Flytta? Här kan man ju fan inte bo kvar.

Anarkism.

Eller oj, får jag Försvarets Radioanstalt på mig nu? Jag har ju inte rätt åsikt. Eller det kanske blir så först om fem år. Det var ju tur.

FY FAN. JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD ATT JAG INTE VET VAD JAG SKA TA MIG TILL!

DÖ.

FRA - vad fan?!

Varför har jag inte hört något om detta tidigare?! Har jag inte följt samhällsdebatten?! Jag är FUCKING PISSED på mig själv. Och på det här jävla lagförslaget.
Jag har varit emot övervakning och registrering ett bra tag nu och till och med tanken på att lägga fram ett sådant här förslag får mig att vilja skrika och gapa att alla jävla nuvarande och före detta makthavare är dumma i huvudet! HUR FAN KAN DE?! Har de aldrig hört talas om personlig integritet? Varför ska det vara så in i helevetes svårt att respektera önskan om ett privatliv?
"Jag har ju inget att dölja, så det är okej för mig", kan det låta ibland. Uppenbarligen har dessa människor inte givit frågan särskilt mycket eftertanke. Nej, visst, jag har inte heller något att dölja, men jag har heller inte det här jäkla tunnelseendet vissa personer tycks lida av. Vem har sagt att detta inte kan missbrukas? Titta på det gamla Nazi-Tyskland. Folket fattade ju inte ens vad som hände. Det var frid och fröjd och blommor, medan allt som pågick bakom stängda dörrar var en jäkla massa kränkning av privatliv. Se vad det ledde till.
Har människor aldrig läst eller sett dystopier? 1984? V för Vendetta?
Att sätta dit "terrorister" är väl i och för sig en bra sak, men det rättfärdigar fan inte en lag som innebär att regeringen ska ha rätt till att avlyssna och läsa igenom alla telefonsamtal, fax och mail som skickas över rikets gränser.

ÅÅÅÅH! FÖRBANNADE SKIT! Jag känner mig som en hjälplös fågelunge. Jag vill ha ett eget liv! Ska man behöva börja leva som amish eller Tarzan för att det ska vara möjligt? Kan någon se min frustration?

Snart tar vi väl efter USA i alla skeenden, och då blir alla ruinerade, 50% av befolkningen lever under standard och 75% är skittjocka. Vill vi det? I think not.

Mina moral-t-shirtar :)






Upplysning

Tjänar du över 13 000 kronor i månaden är du rikare än 90% av jordens befolkning.

Tänk på det.

RSS 2.0